tisdag 17 augusti 2010

Plommonkaka

Här kommer ett recept på en jättegod gammaldags plommonkaka.



Plommonkaka

50 gr smör eller marg
¾ dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
400 gr plommon

1 ägg
½ dl socker
1 dl vispgrädde
½ dl hackade nötter

Rör smör, socker och ägg mjukt. Blanda ner vetemjölet. Bred ut smeten i en pajform eller annan ugnssäker form. Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i formen.
Vispa ägg och socker och rör ner grädden. Häll äggblandningen över plommonen och strö nötter över.
Grädda på nedersta falsen i 175 º ca 45 min. Vaniljsås eller vispad grädde ar gott till.



Den söta lilla gula blomman som jag dekorerade kakan med är kryddtagetes och är en ny bekantskap för mig. Den har växt som bara den och doftar kryddigt och gott...lite år citrushållet.



I växthuset mognar det första tomaterna. Ha en fin sensommarvecka och njut av trädgårdens frukter och bär, för inget är väl som det.

1 kommentar:

Nässelblom och choklad sa...

Mmmm, vad god den ser ut. Plommonkaka är riktigt lyxigt. Det gäller att ha tillgång till goda plommon. De som finns i affären är hårda och utan särskilt god smak. Bäst är förstås att ha ett eget plommonträd....